Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Újévi köszöntés

| 2013. január 01. (kedd) 21:51
Az Egymásra Hangolva Alapítvány munkatársai nevében szeretettel és tisztelettel köszöntöm mindazokat, akik honlapunkra látogatnak! Pár egyszerű gondolatot szeretnék megfogalmazni így az új év első napjaiban, amely egyaránt szól reménységről, helyreállásról, de legfőképpen arról az Istenről, aki mindezt bennünk előre mozdítja.
Újévi köszöntés

Jókai Anna írónő Szegény Sudár Anna c. regényében elhangzik egy mondat, ami így szól: „Nagyon nehéz remény nélkül művelni azt, amihez nemrég még annyi remény tapadt." (412. old.) Úgy gondolom, házasságunk meghatározó eleme a szerelmen, szereteten, megértésen, türelmen, stb. túl a reménység. Az a fajta, amely a szólás-mondás igazságához ragaszkodva tényleg „utoljára hal meg", vagy még akkor sem. Remény kell ahhoz, hogy kivárjuk a másikban (vagy talán előbb magunkban?) a szükséges változás szándékát. Remény ahhoz, hogy a haldokló kapcsolat erőt és életet kap valahonnan, és megtörténik a „feltámadás". Hit, remény és szeretet erős, szoros köteléke kell két ember között ahhoz, hogy az egyre érthetetlenebbül lüktető világ, és annak „rendetlen rendje", ne tegyen bennünket tönkre, ne rombolja le Isten földi országának egyik utolsó, de minden oldalról támadott bástyáját, a házasságot. Kívánom, hogy egyikünk kapcsolatára se legyen igaz a fenti idézet; de ha mégis, akkor tudnunk kell, hogy Isten a reménység Istene is! Lehet vele beszélgetni, tanácsot kérni, és a vezetést elfogadni! Alapítványunk az egyik eszköz és lehetőség erre nézve!

Szolgálatunk, amely bő egy évvel ezelőtt indult, 2013-ban is jó szívvel ajánlja fel lehetőségeit a család- és házassággondozás területén mindazoknak, akik kapcsolatukban épülni, gazdagodni szeretnének. Ebben az évben négy házaspári wellness hétvégét tervezünk, amit az eddigiekhez hasonlóan a kiskunhalasi Csipke Hotelben tartunk meg.

Egy új lehetőséget is kínálunk azok számára, akik felkészülten szeretnének házasságot kötni. Négy, egész napos programot készítünk elő elsősorban fiatalok részére, ahol a párválasztás, ismerkedés, együtt járás, a jegyesség és a házasság alapvető és elengedhetetlen tudnivalóiról lesz szó. Ezt a programot szombati napokra tervezzük, helyszíne pedig a Tázlári Baptista Gyülekezet imaháza lesz.

Alapítványunk is szervezett programmal készül a Házasság Hetére. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a február 16-i esténkre, amelynek részletes programja, vendégelőadója és egyéb szükséges információja elérhető lesz honlapunkon és facebook oldalunkon is, minden más, az előzőekben említett alkalommal együtt!

Isten igéjének egy gondolatával kívánok áldást minden olvasó számára: Ézsaiás 41,18-20: A kopár hegyeken folyókat fakasztok, a völgyek mélyén forrásokat, a pusztát bővizű tóvá változtatom és a szomjú földet vizek forrásává. A pusztában cédrust növesztek meg akácot, mirtuszt és olajfát. A pusztaságba borókafenyőt ültetek, kőrisfát meg ciprust. Hadd lássák, és hadd tudják meg, vegyék észre, és értsék meg, hogy az ÚR keze vitte ezt végbe!

Ezt a reményteljes kibontakozást kívánom áldásként a 2013-as évre!

Beke László és Betty, az Egymásra Hangolva Alapítvány szakmai vezetői

Megosztás

Partnereink