Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Istenhit

Írta: Révész Anett | 2014. január 06. (hétfő) 13:00 54712 megtekintés

Ha süllyedünk...

Egy igaz és tanulságos történet Watchmann Nee tollából: "Egyszer húsz másik keresztény barátommal Kína egyik tartományában tartózkodtunk, és hirtelen késztetést éreztünk arra, hogy megmártózzunk a közeli folyóban. Az egyik barátom lábát azonban egy hirtelen görcs kapta el, mely úszásképtelenné tette őt, és lassan elkezdett süllyedni. Mivel tudtam, hogy egy kiváló úszó is velünk van, megkértem, hogy legyen segítségére a bajba jutott barátunknak.

| 2012. március 28. (szerda) 01:04 86998 megtekintés

Az Istenhitről

A kapernaumi százados hite

Lukács 7:1-10

Mi tesz bizonyságot a hitről, főként a hit valódiságáról? Vajon a hitről a bibliaismeretem, a kegyességi szokásaim tesznek bizonyságot, az, ahogyan imádkozom (lelkesebben, más szavakat, más gesztikulációt használva, mint mások, esetleg kiváló tanításaim vannak?
Jakab apostol levelének 2. részében arról beszél, hogy akinek hite van, az cselekedeteiben mutassa meg annak valódiságát. Vagyis: csak az élő hit a valódi hit. Élőnek pedig az mondható, amely mozog, cselekszik, lüktet; hatása van.

Partnereink