Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Küldetésünk

| 2012. április 16. (hétfő) 02:46

„Merni annyi, mint átmenetileg elveszíteni lábunk alól a talajt. Nem merni annyi, mint elveszíteni önmagunkat."

Sören Kierkegaard

Hisszük és valljuk, hogy társadalmunk megújulásában nagy szerepet kell vállalni azoknak az érett és felkészült keresztyén embereknek (közösségeknek, alapítványoknak, stb.), akik a XXI. sz. emberének kérdéseire, problémáira válaszokat tudnak adni. Szolgálatunkban az evangéliumi felfogású pasztorálpszichológia eredményeit és értékeit alkalmazzuk. Hisszük, hogy tudomány és keresztyénhit nincs (nem lehet) egymással összeütközésben. Tevékenységünk a biblikus keresztyén etika és hit alapjain nyugszik, de semmiképpen nem zárja ki annak lehetőségét, hogy másként gondolkodó, más vallási felekezethez tartozó embertársunk nem számíthat nálunk segítségre, ellenkezőleg: szeretnénk mindenki számára elérhető közelségbe hozni és felkínálni a birtokunkban lévő értékeket.

Az ember életében minden belső és személyek közötti (így házassági) válság valódi oka a bűn (az Istentől függetlenített élet), ezért a válság gyökeres megoldása az Istennel való kapcsolat helyreállításán és megerősítésén nyugszik. Ezért a bibliai lelkigondozás – akár a személyre, akár személyek közötti kapcsolatra irányul – elsődleges célként azt tűzi ki, hogy a bajba jutott ember – megismerve Isten kegyelmét – megbékéljen Istennel, illetve közelebb kerüljön hozzá.

Partnereink