Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Házasság

Révész Szilvia és Győri Virág, Family magazin | 2013. szeptember 16. (hétfő) 21:07 6039 megtekintés

Mondd: mi a szeretetnyelved?

Hiába igyekszünk, valahogy mégsem értjük egymást. Néha úgy érezzük: mintha nem is egy nyelvet beszélnénk a társunkkal. Az ismert amerikai házassági tanácsadó, Gary Chapman szerint mindennek hátterében az áll, hogy nem egyformán fejezzük ki a szeretetünket, és nem egyformán vágyunk rá – azaz más a szeretetnyelvünk. Ám ha megismerjük és elsajátítjuk a másik „nyelvét”, sokkal boldogabbá válhat a kapcsolatunk.

Herbert Dóra | 2013. szeptember 22. (vasárnap) 19:24 6366 megtekintés

A Hufnágel Pisti-szindróma

Béküljünk meg a különbözőségeinkkel!

„Hogy én miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?” Ki ne ismerné Mézga Paula keserű felkiáltását a rajzfilm epizódjainak végén? A második sorozatból persze azt is megtudhatjuk, hogy akkor lenne csak igazán bajban, ha valóban őt választotta volna – de erre a felismerésre sok nyomorúság árán jut el szegény hősnőnk. Ha megtanuljuk elfogadni a különbözőségeinket, számos keserves élményt elkerülhetünk.

| 2012. május 05. (szombat) 00:30 7345 megtekintés

Férfias férjek, nőies feleségek

Igen, ez könnyű téma lesz!  - gondoltam naivan, amikor először hallottam a fenti címet. De hamar lelohadt könnyelmű lelkesedésem, amikor komolyabban is átgondoltam a kérdést.  Mert manapság mintha sokkal könnyebb lenne arról írni, hogy milyenek a férfias nők, vagy a nőies férfiak. Azt sem lenne nehéz leírni, hogy a nőiesség (férfiasság) külső jegyei milyenek - de minek, amikor úgyis látunk belőle eleget, többnyire jóval többet, mint kellene.

Partnereink