Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Csipke Hotel, ahol az Úr is jelen volt

H.Ildikó (Kecskemét) | 2012. július 20. (péntek) 13:21
Amikor két ember összeköti az életét, nagy reményekkel néz a jövőbe. Egyes házaspároknak kis küzdelem jut, másoknak ennél bővebben mérik a nehézségeket.

Mi ez utóbbiak közé kerültünk - sajnos. Sok minden megkopott az idők folyamán, azonban sosem adtuk fel a harcot, mikor egy mélyponthoz érkeztünk.

Korábban, ha egy kiegyensúlyozott, már szinte tökéletesnek tűnő házasságot láttam, irigykedve szemléltem, nekünk miért nem jött össze.

„Dehogynem jött össze!"- mondom most.

A házasság folyamatos tanulás, szeretet, megértés, alkalmazkodás keveréke. Mindig dolgozni kell rajta, akár egy csinos kis kertes házon. Ha nem locsoljuk a pázsitot és a növényeket, rövid időn belül semmi sem marad belőlük.

Férjemmel különbözőségünk ellenére mindig a kiutat és a gyógyulást kerestük.

Mindketten keresztények vagyunk, így találtunk rá az Egymásra hangolva Alapítvány házas wellness hétvége hirdetményére.

Nem volt kérdés, hogy ott kell lennünk...

Nem tudtuk, mire számítsunk, milyen lesz, még sosem voltunk hasonló programon.

1,5 napot töltöttünk el ezen a vidám, tanításokkal és kötetlen beszélgetésekkel tarkított házas hétvégén. Amit kaptunk az sokkal több volt, mint hittük és reméltük. Azáltal, hogy bepillanthattunk más párok életébe, itt szembesültünk  azzal a ténnyel, a tökéletesnek tűnő házasságok sem maguktól működnek olyan jól, azokon is folyamatosan dolgozni kell.

Mi a gyógyulást, megoldást kerestük, volt aki „prevenciós célzattal" vett rész a hétvégén, s olyan is volt, aki több éves gyakorló házasként tanácsokkal segített bennünket. Megoszthattuk egymással a megtapasztalásainkat, különböző élethelyzeteink nehézségeit, örömeit, megoldásait.

A sok nevetés és humor mellett az előadások témája, Isten igéje nagyon komoly útravalót jelentett számunkra. Valódi feltöltődést kaptunk, köszönet érte!

Kívánom, kísérje áldás az Alapítvány munkáját, hogy sok hozzánk hasonló házaspárnak tudjanak segíteni.

Megosztás

Partnereink