Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Házasság hete Tázláron!

| 2014. február 16. (vasárnap) 14:00
Gyönyörű, tavaszias vasárnappal ajándékozott meg bennünket az idei tél, február 16-án. Ekkor került megrendezésre településünkön a Házasság Hete programsorozat, amelyet harmadik alkalommal szerveztünk meg abban a reményben, hogy a számunkra olyan fontos kapcsolat, a házasságunk is - más formában, persze - átmelegszik.
Házasság hete Tázláron!

A Házasság Hetének gondolata Angliába született meg azzal a céllal, hogy minden évben egy héten keresztül a házasság szépségére, áldásaira és nem utolsó sorban pótolhatatlan fontosságára hívják fel a figyelmet. Hazánkban 2008 óta a keresztyén közösségek összefogásával szerveznek alkalmakat szerte az országban.

Tázlár, ez a Kiskunság szívében szinte észrevétlenül megbúvó kis település, 2011-ben tartotta meg az első ilyen rendezvényét, amelyet akkor is a Baptista Gyülekezet és az Egymásra Hangolva Alapítvány szervezett. Elsőként Dr. Székely János római katolikus püspök, a következő évben pedig Dr. Csókay András agy- és idegsebész látogatott el hozzánk.

Ebben az évben egy kisebb összefogás eredményeként a római katolikus testvérekkel együtt szerveztük meg a programot. Ők biztosították a helyszínt, az elmúlt időszakban kívül és belül egyaránt felújított templomukban. Vendégként régi kedves barátunkat, testvérünket hívtuk meg: Bíró László püspök urat, aki a katolikus egyház családreferense, és akinek igen széles horizonton van rálátása hazai és nemzetközi téren is a mai családok, házasságok, és az ezzel kapcsolatos nem mindig szívderítő tendenciák alakulására.

Vasárnap délután 14 órakor kezdődött az előadás gyülekezetünk énekkarának szolgálatával, majd az alkalom házigazdájaként én köszöntöttem az összegyűlt, kb. száz vendéget. Püspök úr előadása végén Mezei Ferenc plébános úr köszönte meg az előadónak, szolgálattevőknek és vendégeknek a jelenlétet.

Jó volt egymás közösségében, Isten igazságai mellett eltölteni egy rövid időt. Jó érzés volt az alkalom végén egymás kezét fogva énekelni az éneket: "Áldott legyen a frigy, mely minket összeköt!"

Azzal köszöntünk el, hogy gondolatainkban és imáinkban nem feledkezünk meg egymásról, és arról sem, hogy jövőre ismét készülünk a Házasság Hetére!

Megosztás

Partnereink