Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

ELTE - kerekasztal beszélgetés

| 2013. április 29. (hétfő) 18:11
Budapesten, a Múzeum krt. zajos forgatagában áll a magyar felsőoktatás kimagasló intézménye, az ELTE BTK impozáns épülete. Ebben került megrendezésre egy olyan találkozó, amelynek témája Alapítványunkat is közelről érintette.
ELTE - kerekasztal beszélgetés

Meglepett bennünket az a meghívó, amelyet egy eddig számunkra ismeretlen nevű szervezet, a JÖVŐKÉPP! Fiatalok Magyarországért Egyesülettől kaptunk. Az idő rövidsége ellenére is örömmel utaztam fel, mert a program előadói és témaköre egyaránt hasznosnak ígérkezett. Dr. Almási Kitti pszichológus előadása a házasság igazi értékeiről, az egyén és a társadalom egészségére gyakorolt befolyásáról szólt. Egy fiatal házaspár (Bereczki Attila és Anikó) saját pozitív tapasztalataival erősítette meg mindazt, amit az előzőekben hallhattunk; ők egyébként a Nők Európa Jövőjéért mozgalom munkatársai. Az elmúlt időszakban az ország keleti részén, főként hátrányos helyzetben élő fiatalok között végeztek  közel fél éven keresztül család, házasság, gyermekvállalás témakörében nevelő és felvilágosító munkát. Az előadók sorát egy fiatal ügyvéd, Dr. Szabó Patrik zárta, aki a válóperek irányából közelítette meg a kérdést. Jó volt tapasztalni részéről azt a hozzáállást, amely nem akarja tudomásul venni a kialakult, szinte tragikus magyar valóságot, hanem őszintén kíván ellenében tenni valamit.

Ezt a néhány gondolatot egy személyes benyomással szeretném zárni: kb. 250-300, többségében egyetemista fiatal vett részt a programon. Miközben annyi negatív véleményt hallunk fiataljaink élethez, értékekhez való viszonyulásáról, itt most valami egészen más derült ki: többségük erősen elkötelezett és motivált a klasszikus értelemben vett család és házasság modell mellett.

Abban erősödtem meg, hogy mindaz a szolgálat amit Alapítványunkon keresztül végzünk rendkívül fontos. Jó az irány is amerre elindultunk, és várjuk Isten vezetését a továbbiakra nézve is!

Megosztás

Partnereink