Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szeged: A házasság mint...

| 2013. január 13. (vasárnap) 14:33
A Szegedi Baptista Gyülekezet meghívását elfogadva szolgáltunk feleségemmel, Bettyvel együtt, január 13-án, délután a gyönyörű, Tisza parti város baptista imaházában. A gondolat, amit igyekeztünk a témához illően gondosan „körüljárni": A házasság, mint az Ígéret földje. Számos kérdést felvet ez a gondolat: él-e még bennünk az a remény, az a várakozás, hogy számunkra nem kell, hogy negyven-ötven éves céltalan, boldogtalan vándorlás legyen a házasságunk?

Beszélgettünk azokról a helyzetekről, amelyek az Ígéret földjén várnak ránk: mindenek előtt a gazdagon termő földről,  mert a házasság jó talaj. Ugyanakkor: mintha félelmetes, legyőzhetetlennek tűnő óriások laknának rajta: önzésünk, makacsságunk, szeretetlenségünk... annyi kellemetlen helyzetet idéznek elő. Volt szó a hiányokról: a vándorlás alatt van, hogy elfogy a víz, az élelem. Elfogy a bizalom a vezető felé. Feltámad a vágy: vissza oda, ahonnan eljöttünk.

Az alkalmat követő szeretetvendégség ideje alatt volt lehetőség arra, hogy személyes benyomások, kérdések hangozzanak el. Számunkra áldott, jó hangulatú, vidám este volt; hisszük és reméljük, mindenki más is hasonlóan gondol vissza rá!

 

 

 

Megosztás

Partnereink