Egymásra HangolvaEgymásra hangolva

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nehézségek az életben

Sz. Kiss Mária | 2013. október 21. (hétfő) 13:32 5904 megtekintés

Nem csüggedünk, csak várunk csendesen

Aki ismeri, különös tisztelettel beszél róla, aki először találkozik vele, biztosan magával viszi szelíd, kedves mosolyát, csendes, nyugodt hangját. Bolyki Eszter tizenkétszeres nagymama, bár alig múlt hatvanéves. Zenetanár, iskolaalapító igazgató, gyermekei ismert énekesek és zenészek. Nem mindennapi asszony, akinek sokszor kellett újrakezdenie az életét…

| 2012. június 03. (vasárnap) 22:17 6593 megtekintés

A szeretet ne legyen képmutató!

Melyek a legrettenetesebb szavak? Sokat tudnánk felsorolni: háború, gyilkosság, éhezés, szomjúság, szegénység. Munkanélküliség, fasizmus, kommunizmus, terrorizmus. Árvaság, AIDS, földrengés, rák… Estig lehetne sorolni, akkor sem lenne tán vége.

Közös jellemezője ezeknek a szavaknak, hogy amint meghalljuk őket, azonnal görcsbe rándul a szívünk vagy a gyomrunk, mert tudjuk, hogy mi van a szavak mögött: emberi sorsok, talán ismerőseink, szeretteink sorsa.

Bill Hybels | 2012. május 05. (szombat) 00:15 6488 megtekintés

Házassági konfliktusok gyakorlati megközelítése

Megbocsáthatatlan, mégis állandóan megtörténik. Tanárok, pásztorok, szülők és barátok tétlenül figyelik, amint a szerelemtől elkábult párok elmerülnek a románcban, az összeborulásban. Nagyon is jól tudják, hogy a valóság majd egyszer csak betör az idillbe, konfliktusok alakulnak ki, ellenségeskedések keletkeznek, és a valamikor boldog pár olyan helyzettel találja magát szemben, amelyre egyikük sem lesz felkészülve. De senki nem kínál recepteket konfliktus-megoldásra.

| 2012. március 30. (péntek) 00:13 5442 megtekintés

Nehézségek az életben

Isten szava a stresszhelyzetekkel kapcsolatban

"De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek."

Ézsaiás 43:1-5

Partnereink